Начало / Общество / Близо 14 500 социално слаби от областта ще получат помощ в храни

Близо 14 500 социално слаби от областта ще получат помощ в храни

От 15 октомври започва първият транш за раздаване на хранителни продукти на социално слаби от област Плевен. В БЧКмомента върви зареждането на продуктите по складовете в градовете, информираха от Българския червен кръст в Плевен. В рамките на първия транш ще се раздадат пакети с хранителни продукти, включващи 3 кг ориз, 4 кг брашно, 5 кг захар, 5 л олио, 1 кг зрял фасул, 2 кг леща, 2 кг конфитюр, килограм и половина пчелен мед, 900 г обикновени вафли и 750 г картофено пюре на прах.

Право на тази социална помощ в областта имат 14 435 лица.

За Плевен раздаването на продуктите ще се извърши от 15  до 31 октомври

от 9,30 до 15,00 часа в клуб „Запасни офицери”, ул. „Даскал Димо” №7, бл. „Даскал Димо”, в близост до църква „Св. Параскева” /както през 2012г./.

Помощите ще се получават само срещу лична карта на правоимащите лица, или с нотариално заверено пълномощно от друго лице. Препоръчва се подпомогнатите лица да носят чанти или пликове, с които да пренесат пакетите, обръщат внимание от БЧК.

За шеста поредна година Български Червен кръст – Плевен започва раздаването на хранителни продукти по програмата „Разпределяне на храни от интервенционни запаси на ЕС на социално слаби лица” на територията на цялата област.

Целта на програмата е да помогне на повече хора от уязвимите социални слоеве да преодолеят последиците от кризата.

Право на получаване на пакетите с евро-помощи имат лица, на които е отпусната целева помощ за отопление за периода 2012-2013 г.;

майки и осиновителки, които миналата година са получавали месечни помощи за отглеждане на дете до 1 година; лица, които са получавали при предходната календарна година месечна добавка за отглеждане на дете с увреждания; семейства, получили еднократна целева помощ за първокласници. За първа година помощи ще получат и ветерани от войните. Всички правоимащи лица получават по един пакет.

През 2013 година  социално слабите ще бъдат подпомогнати на два транша.

Продуктите в пакетите за втория транш са същите, но към тях ще бъдат добавени и спагети.

Прочетете също:

Временни ограничения на движението в центъра на Плевен заради предстоящия в неделя балотаж

Във връзка с нормалното провеждане на балотажа за избор на президент и вицепрезидент  на  Република ...