Акценти
Начало / На фокус / Благотворителен бал на Лайънс клуб Плевен събра близо 19 000 лева (галерия)

Благотворителен бал на Лайънс клуб Плевен събра близо 19 000 лева (галерия)

Лайънс клуб Плевен събра много приятели на традиционния си годишен благотворителен бал, който се проведе снощи в ресторант „Ростов” под мотото „Времето спасява живот”

Официални гости на събитието бяха представители на Лайънс клубове от София, Видин, Варна, народният представител Стефан Бурджев, зам.-областният управител Татяна Божинова, общински съветници, представители на местния бизнес и други.

В началото на вечерта Борис Георгиев – президент на Лайънс клуб Плевен, представи накратко дейността на клуба през изминалата година – осигуряване на скринингови очни прегледи за деца, безплатни тестове за кръвна захар на над 3 800 човека и предоставени  1 000 безплатни глюкомера, дарение за Спешно отделение на УМБАЛ „Д-р Георги Странски”, обновяване на два сектора в зала „Балканстрой” с нови седалки и нова подова настилка, и други.

Той обяви, че част от средствата, събрани по време на благотворителната вечер, отново ще са в помощ на работата на Спешно отделение. Ще бъде закупен компактен-преносим ехограф за диагностициране на органите на коремната кухина. Благодарност за даренията изказа началникът на Спешно отделение д-р Петко Стефановски, който подчерта острата необходимост от мобилния ехограф.

Общата сума на събраните средства от покани, томбола, благотворителен търг  и дарения от Лайънс клубовете, гости на вечерта, е 18 800 лв.

Със специален поздрав – изпълнение на фолклорна формация „Гайтани” и дарение от 500 лв., Лайънс клуб Плевен Огледало подкрепи благотворителната кауза на своите приятели от Лайънс клуб Плевен.

Водещ на вечерта беше Ники Кънчев. Дуо Вал-Ди – Влади Тотев и Дими Димитрова, създадоха приятната музикална атмосфера на вечерта заедно с талантливите китаристи от класа по китара на Николай Маринов в НУИ „Панайот Пипков“. Красота с танците си внесоха грациите от „Зорая”. Приятна изненада за вечерта беше специално създадената песен, която Дуо Вал Ди изпълни заедно с членове и приятели  на Лайънс клуб Плевен.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...