Акценти
Начало / Последни новини / Безплатна разходка с първия плевенски тролей предлагат днес от Общината

Безплатна разходка с първия плевенски тролей предлагат днес от Общината

Община Плевен организира днес безплатно атракционно пътуване с първия плевенски тролей. Тролейбусът ще тръгне в 17 ч. от спирка „Подстанция“ (жк „Дружба) и ще се движи по линията на тролейбус № 5 по посока жп гарата, а от там ще се насочи към паркинга на Община Плевен. По време на пътуването всички пътуващи ще  получат билети за участие в томбола.  Събитието е част от Седмицата на мобилността, в която Община Плевен се включва за поредна година.

То ще продължи със символично шествие от паркинга пред Общината към Пеещия фонтан пеша или с алтернативни на автомобилите превозни средства за придвижване в градска среда – колелета, тротинетки, скейтбордове, ролери, ховърбордове . Началото на шествието е в 18 часа.

След това по-големите ще се включат във велопоход от читалище „Съгласие 1869“  по велоалеята на ул. „Вардар“, а по-малките – в обиколки по алеите в Градската градина. На финала всички ще станат част от открит урок по безопасно и правилно придвижване в града с велосипеди и тротинетки с участието на представител на КАТ и на ръководителя на клуба по БДП към Центъра за работа с деца.

На всички участници в събитието ще бъдат раздадени билети за участие в томбола с тематични награди, свързани с активния начин на живот.

В 18:45ч. пред сградата на ЦРД ще бъдат изтеглени печелившите билети.

С това спортно мероприятие Община Плевен участва в Национален конкурс на „НЕСТЛЕ ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2022“ за финансиране на общински проект за изграждане на стрийт фитнес комплекс в парк „Кайлъка“.

Снимката е илюстративна

 

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...