Акценти
Начало / Общество / Плевенска гимназия започва работа по проект за модернизиране на професионалното образование

Плевенска гимназия започва работа по проект за модернизиране на професионалното образование

Днес в Професионална гимназия по подемна, строителна и транспортна техника „Г. С. Раковски” –  Плевен дават официален старт на проект ”Модерно професионално обучение за професионалисти с бъдеще” по Национална програма  „Модернизиране на системата на професионалното образование”.

В рамките на проекта се предвижда обновяване  на материално-техническата база на гимназията, осигуряване безопасност и комфорт при обучението на учениците за водачи на МПС; провеждане на  учебна и производствена практика в реални условия; усъвършенстване на придобитите професионални компетенции, отговарящи на повишените изисквания на пазара на труда.

За осъществяване целите на проекта са закупени два автомобила с бюджетни  средства и съфинансиране от страна на  фирма – партньор на професионалната гимназия.

От началото на тази учебна година учениците имат възможност да провеждат учебна и производствена практика в модерния сервизен комплекс на фирмата с професионалната помощ от  висококвалифицирани наставници.

Реализирането на проекта ще подпомогне професионалното образование и обучение на учениците от Професионална гимназия по подемна, строителна и транспортна техника, която е с 52-годишна традиция в подготовката на професионалисти в областта на пътно-строителната и подемно-транспортната техника.

На старта на проекта са поканени да присъстват Албена Тотева – началник на РИО-Плевен,  Цветанка Тончева – старши експерт професионално образование в РИО-Плевен, Пламен Маринов – управител на партниращата стопанска организация, главен инспектор Йордан Дундаков – началник на сектор „Пътна полиция” към областна дирекция на МВР – Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...