Акценти
Начало / Образование / С хляб и сол посрещнаха френския посланик в Езиковата гимназия

С хляб и сол посрещнаха френския посланик в Езиковата гимназия

френски посланик езикова гимназия

Френският посланик в България НП Ксавие Лапер дьо Кабан посети днес Гимназията с преподаване на чужди езици в Плевен. Той беше придружаван от съпругата си и френският културен аташе Лоран Атал.

Френските гости бяха посрещнати на прага на училището по стара българска традиция с хляб и сол, след което  имаха кратък разговор с директора на гимназията Юри Тодоров. Преди да се срещне с ученици, които изучават френски език, Ксавие Лапер дьо Кабан сподели пред плевенски журналисти, че това е първото му официално посещение в Плевен  в качеството му на посланик.  Той подчерта, че неговата политика е при визитите си винаги да посещава училища, в които се изучава френски език. И съветът, който винаги дава на тези ученици е, че знанията, които получават по френски език успешно могат да бъдат използвани за продължаване на образованието им в България, а не непременно да търсят възможности да напуснат страната си.

След срещата си в Езиковата гимназия, в програмата на френския посланик  беше включено посещение в завода на фирма  „Малтери Суфле България” , по чиято покана е визитата на френския посланик в Плевен.  По този повод г-н Кабан каза, че е доволен от френските инвестиции в България, но винаги има какво да се желае.

френски посланик

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...