Начало / Образование / Почетен плакет за атрактивна кампания за безопасно движение спечели СОУ „Иван Вазов”

Почетен плакет за атрактивна кампания за безопасно движение спечели СОУ „Иван Вазов”

vazovci nagrada bdp1

Почетен плакет и статуетка за атрактивна кампания спечелиха ученици на СОУ „Иван Вазов” в третото издание на Годишните награди за пътна безопасност, съобщиха от плевенското училище.

Официалната церемония по връчване на наградите се е провела в София на 4 декември.

Наградата е връчена на преподавателката Милена Борисова, ръководител на проекта  „Малки регулировчици“, който тя реализира със своите ученици от 4 д през миналата учебна година. „Инициативата ни беше насочена към неправилното спиране на автомобили върху пешеходната пътека пред входа на СОУ „Иван Вазов“. Децата се опитаха да привлекат вниманието на възрастните и да покажат, че се нарушава Правилника за движение по пътищата”, обясни Милена Борисова.

На  форума присъстват над 70 организации и институции от цялата страна, като за връчването на наградите са поканени посланикът на кралство Нидерландия Том ван Оорсхот, заместник-кметът на гр. Серес , Гърция Панайотис Григориадис, заместник-кметът на София Любомир Христов , министърът на транспорта и информационните технологии, български евродепутати и журналисти.

Vazovci nagrada bdp
Част от учениците, участвали по проекта предадоха наградата на директора на СОУ„Иван Вазов” – Димитър Митев, който поздрави учениците за прекрасната инициатива.

 

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...