Начало / Общество / В новите тролеи на Плевен е осигурен безплатен интернет

В новите тролеи на Плевен е осигурен безплатен интернет

ТролейРеализацията на пилотен проект за повишаване на стандарта на обслужване  в тролейбусния транспорт в град Плевен започват Община Плевен съвместно с VIVAСOM, съобщиха от общинската администрация.

Мобилно устройство с VIVAСOM 3G среда, монтирано на таблата на водачите на тролеите, ще поддържа от днес връзка в реално време с централната диспечерска система, следейки изпълнението на разписанията на тролеите, зададения маршрут и евентуални закъснения във времето. Новото решение позволява посредством внедрената в таблета NFC технология да се идентифицира в реално време и водачът на всяко превозно средство, което е в движение

В допълнение всеки клиент на „Тролейбусен транспорт” ЕООД – Плевен, може също в реално време да направи справка от своя смартфон и да бъде информиран за актуалния график на тролеите.

Пилотният проект предоставя и възможността всеки пътник да използва  неограничено и безплатно VIVACOM Free Wi-Fi

С нововъведенията, единствени за страната в тролейбусния транспорт, Община Плевен постига още по-висок комфорт на обслужване в 36-те нови тролейбуса, към които до края на настоящата седмица ще се прибавят  още 4.

Екологичните транспортни средства са закупени  в рамките на проекта на Община Плевен „Прилагане на мерки за подобряване качеството на живот в градовете Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен”, финансиран от ОП „Околна среда”.

 

Прочетете също:

Златен медал за група „Вълшебни звуци” от националния фестивал „Отечество”

Женска фолклорна група „Вълшебни звуци“ при Народно читалище „Зора-1990“ село Победа с ръководител Надка Томова, ...