Акценти
Начало / Здравеопазване / Втори пролетен бал организира фондация „Св. Иван Рилски”

Втори пролетен бал организира фондация „Св. Иван Рилски”

Втори Пролетен благотворителен бал ще проведе на 26 април  Фондация „Св. Иван Рилски“ – Плевен. Този път той ще е в София.

По време на инициативата ще се проведе благотворителен търг, на който ще бъдат разиграни произведения на изкуството: икони на Красимир Савов, зографисани върху 400-годишно дърво от пода на Рилския манастир, картина на Вежди Рашидов, икона на Вяра Савова. В търга са включени и дизайнерски облекла на Венета Василева и Веселка Крачунова, както и други предмети от дарители.
Благотворителната томбола ще изненада участниците с изящни керамични фигури, изработени от жените от групата за подкрепа към Фондацията и децата от Школата по керамика и етюдно рисуване към Центъра за работа с деца, гр. Плевен и училище „Д-р Петър Берон“, както и с много други награди.
Средствата, събрани по време на събитието,  ще се изразходват за закупуване и даряване на силиконови импланти на жени с карцином на гърдата, финансиране на магнитнорезонансна диагностика на млечна жлеза, както и за предоставяне на мобилна стоматологична помощ в малките населени места и даряване на зъбни протези.

На първия Пролетен бал, който се проведе на 22 март в Плевен, бяха събрани близо 26 000 лв.

До момента фондация „Св. Иван Рилски” е финансирала поставянето на 880 зъбни протези на социално слаби възрастни хора от област Плевен и са направени шест операции за поставяне на силиконови импланти на жени с отстранена гърда заради открит карцином .

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...