Начало / Култура / Литературна среща с Боян Ангелов в читалище „Съгласие”

Литературна среща с Боян Ангелов в читалище „Съгласие”

Читалище „Съгласие” в Плевен беше домакин на литературна среща с Боян Ангелов. Поводът е неговата 60-годишнина и новата му книга „Далнина” и 60-годишнина.
„Имаме удоволствието да се срещнем с един интересен човек, който усеща с поетичните си сетива болките на времето, социалните неправди и ги пресъздава в своето творчество. Като ерудирана личност с ясни открити обществени позиции, г-н Ангелов, ръководейки една значима структура като Съюза на българските писатели, посвещава и голяма част от професионалния си и житейски път на читалищното дело и на сп.”Читалища”, каза секретарят на читалище „Съгласие” Маргарита Лазарова при откриване на срещата. Тя не пропусна да отбележи заслугата на Боян Ангелов за издаването през 2011 г. на енциклопедия „Възрожденски читалища „. „В това чудесно издание е намерило място и читалище “Съгласие“ благодарение на личните усилия на г-н Ангелов”, подчерта Лазарова.

014боян ангелов
За творчеството на Боян Ангелов подробно разказа Людмила Иванова, библиотекар в библиотеката на читалище „Съгласие”.
За атмосферата на вечерта допринесоха с изпълненията си малките таланти от вокална група „Арлекино” с ръководител Виолета Боянова и изпълнения на стихове на автора от плевенски ученици.
Съорганизатор на литературната среща беше Дружеството на писателите в Плевен.

018среща боян ангелов

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...