Акценти
Начало / Общество / Фестивал на красотата отново ще се проведе в Плевен

Фестивал на красотата отново ще се проведе в Плевен

Националното сдружение на сираците в България и тази година ще организира Фестивал на красотата за абитуриенти в неравностойно положение от област Плевен. Това съобщи на пресконференция днес председателят на сдружението Слави Михайлов.

Целта ни е  тази година да подпомогнем 30 абитуриенти от област Плевен с осигуряване на тоалети и обувки за бала, като за 15 от тях вече имаме спонсори, обясни Михайлов.

Инициативата е подкрепена от народния представител Владислав Николов, който ще осигури средства за тоалети на шестима абитуриенти. Председателят на Общинския съвет на Плевен – Мартин Митев, ще дари средства за трима младежи.

От сдружението са изпратили писма до всички кметове в област Плевен с апел да подпомогнат инициативата. Потвърждение вече са направили кметът на Пордим – Детелин Василев, на Никопол – д-р Валерий Желясков,, на Белене – Милен Дулев и на Кнежа – Илийчо Лачовски.  Активно ще подкрепим абитуриенти от общините, чиито кметове са поели ангажимент да подпомогнат финансово за бала младежи, подчерта Слави Михайлов. Той изрази увереност, че всички кметове ще откликнат на апела му за подкрепа.

Марияна Славова – бизнесдама от Плевен, ще осигури тоалети за две момичета. Това е една прекрасна инициатива и повече хора трябва да се включат в нея, за да създадем радост на тези млади хора, каза Славова.

От Националното сдружение на сираците в България ще проведат и няколко благотворителни инициативи за събиране на средства за провеждане на Фестивала на красотата. Слави Михайлов обяви, че вече имат потвърждение от два отбора по американски футбол от София, които ще проведат демонстрационен мач в Плевен. Входът за него ще е 2 лв., а събраните средства ще бъдат използвани за осигуряване на тоалети на нуждаещите се абитуриенти. Предвиден е също и благотворителен концерт в началото на месец април с участието на Деси Добрева. Водим разговори за включване и на други родни звезди, каза Слави Михайлов.

Партньор на инициативата и тази година ще е Регионалният инспекторат на образованието в Плевен. От там ще изпратят писма до директорите на училища в областта да направят предложение за нуждаещите се от подкрепа за бала зрелостници.

По традиция фестивалът на красотата ще завърши със Звезден бал и шествие в центъра на Плевен с участието на зрелостниците, подпомогнати от инициативата.

В края на пресконференцията Слави Михайлов апелира към дарителите да си партнират само с организации, които са доказали, че наистина работят и използват събраните средства единствено за благотворителност.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...