Начало / Икономика / Георг Спартански: Ремонтът на контактната мрежа е трябвало да приключи още през юни

Георг Спартански: Ремонтът на контактната мрежа е трябвало да приключи още през юни

Готов съм да нося отговорност, но за мои действия или бездействия и не моята майка е виновна за случващото се в момента по улиците на Плевен. Така кметът Георг Спартански коментира множеството коментари по повод затварянето на кръстовища в Плевен и промяна на маршрути на тролеите заради подмяната на контактна мрежа.

Правим невъзможното, за да спестим на Общината санкция в размер на 5 млн. лева, изтъкна той.  Кметът припомни, че ремонтите по контактната мрежа е трябвало да бъдат извършени още през месец юни миналата година. Но заради пропуснатите срокове се налага това да бъде правено през януари и февруари.

Той припомни още веднъж, че за избягване на санкция за милиони левове, е много важно ремонтът на контактгната мрежа да приключи до 10 февруари. Като средствата  за ремонта от 1 януари до приключването ще са за сметка на Община Плевен.

Той се извини на плевенчани за причинените неудобства и изтъкна, че той няма вина за създалата се ситуация, а напротив – опитва се да извади Община Плевен от сагата, в която други са я вкарали.

 

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...