Начало / Образование / 64 училища в страната днес останаха затворени, 10 от тях в Плевенско

64 училища в страната днес останаха затворени, 10 от тях в Плевенско

Днес в 64 училища в страната е преустановен учебният процес, съобщават от Министерството на образованието и науката. 10 училища от тях са на територията на област Плевен. В 8 от учебните заведения нито учители, нито ученици са успели да стигнат навреме заради лошите метеорологични условия и заледяваниятанаучихме от началника на Регионалния инспекторат по образованието в Плевен Албена Тотева. Това са: ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – с. Бръшляница, ОУ „Христо Ботев” – с. Глава, ОУ „Христо Ботев” – с. Комарево, ОУ „Климент Охридски” – с. Крушовене, ОУ „Васил Левски” – с. Малчика, , ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Крушовица, СОУ „Христо Ботев“ в Никопол  и ОУ „Патриарх Евтимий“ в Новачене. За останалите две училища проблемите са още от вчера и са свързани с отоплителните инсталации. Това са ПГ по земеделско стопанство в село Чомаковци и ОУ „Христо Ботев” в село Милковица.

В страната положението е сходно. Поради влошена пътна обстановка е преустановен учебният процес в 48 училища в областите: Варна – 10 училища, Враца -8, Габрово – 3, Монтана – 4, Разград – 7, Силистра – 5, Търговище – 10 и Ямбол – 1.
Поради непредвиден ремонт на отоплителната инсталация и изпълнение на ремонтни дейности е преустановен учебният процес в 6 училища – по две в област Варна и област Габрово и по едно училище в област Ловеч и област Силистра.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...