Начало / Култура / Парадът на модата в Плевен – съвсем нов спектакъл, с много финес

Парадът на модата в Плевен – съвсем нов спектакъл, с много финес

Съвсем нов спектакъл, създаден с много финес, обеща Георги Ангелов за всички посетители на 61-я Парад на модата, който ще се проведе тази неделя в Плевен. Идеята, режисурата, постановката и хореографиите са на Георги Ангелов, сподели той пред медиите в пресклуба на БТА. Организатори на мероприятието са Община Плевен, Сдружение „Плевенски обществен фонд – читалища”, читалище „Лик” и разбира се, самият Георги Ангелов. Музикално оформление е на Асен Антонов, а музикалната компилация е на Николай Колев.

В това издание специално участие ще вземат дизайнери, завършили мода в Милано, Лондон и София, както и студенти от Националната художествена академия и Нов Български университет – специалност „Мода”. Дизайнерските облекла ще бъдат представени от 40 манекени, които ще вземат участие в спектакъла.

Петима дизайнери ще дебютират тази година на плевенска сцена, съобщи още Георги Ангелов. Това са Мия Момчилова, Росица Куманова, Христина Димитрова и Анна Димчева от София и Милена Нгуен от Благоевград. Традиционно ще се представи познатият вече на плевенската публика Дизайнерски център „Ариес Уникат” – Светла Димитрова, но този път с колекция от плетиво за дамите, тийнейджърите и най-малките. От там ще покажат и своите предложения за мъжка мода. Софийският дизайнер Димитър Кръстев ще се представи за първи път с официална колекция за дамите, а Александра Мешкова ще изненада публиката с официално облекло, посветено на финеса и грацията на жената. Дизайнерката от София Мария Божилова ще покаже своята пролетна колекция за 2016 година, която е с изчистени форми и без много цветове, сподели Ангелов. От познатите вече на плевенската публика лица ще се представи и варненската дизайнерка Галя Златева. Нейната колекция предлага облекла за дамите и най-малките.

Бижутата отново са изработени от плевенчанката Мария Църкова, „Галвано ЕООД – Надежда Христова” – София и „Силвер Виктори – Виктория Върбанова” – София.

За доброто настроени на присъстващите ще се погрижат Жени Василева и Боян Бончев от Клуб по спортни танци „Дъга тийм“ и поп изпълнителките Магдалена Лунголова и Снежина Димитрова.

Началото на спектакъла ще бъде поставено в 19 часа в ДКТ „Иван Радоев” в Плевен на 20 декември, неделя.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...