Начало / Крими / 13 години и 4 месеца получи подсъдим за съвкупление с дъщеря си

13 години и 4 месеца получи подсъдим за съвкупление с дъщеря си

13 години и 4 месеца получи подсъдим за няколкократно съвкупление с дъщеря си, информират от пресцентъра на Окръжен съд – Плевен. С присъда от днес състав на Плевенски окръжен съд призна подсъдимия З.Ц.С. за  виновен в това, че през периода от 15.02.2015 г. до 02.04.2015 г. при условията на продължавано престъпление, се съвкупил с дъщеря си В.З.С., като я принудил към това със сила и заплашване и деянието представлява особено тежък случай, тъй като момичето няма навършени 14 години.

Присъдата на съда е двадесет години лишаване от свобода, но така определеното наказание е намалено с една трета и подсъдимият З.Ц.С. ще изтърпи наказание в размер на 13 години и 4 месеца лишаване от свобода. Наложеното на подсъдимия наказание трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в Затвор.

Съдът приспада времето, през което подсъдимия  З.Ц.С. е бил задържан  по ЗМВР за срок от 72 часа и с мярка за неотклонение „Задържане под стража”, считано от 06.04.2015 г.,до привеждане в изпълнение на настоящата присъда. Но Плевенската Темида привежда в изпълнение и наложеното на подсъдимия З.Ц.С. наказание на Районен съд – Плевен в размер на 3 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в Затвор.

С тази присъда Плевенски окръжен съд осъжда подсъдимия З.Ц.С. и да заплати на частния обвинител и гражданския ищец В.З.С. сумата в размер на 100 000 лева, като обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди, в резултат на престъплението, заедно със законната лихва, считано от 02.04.2015 г. до окончателното й изплащане.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд – гр. Велико Търново.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...