Акценти
Начало / Общество / Добрата новина: Събраха нужните средства за лечението на малката Илияна

Добрата новина: Събраха нужните средства за лечението на малката Илияна

Средствата за лечението на малката Илияна от Плевен са подсигурени. Добрата новина бе съобщена в социалната мрежа на страницата, създадена специално за кампанията. Семейството бе подало документи към Фонда за лечение на деца в чужбина, които получиха одобрение. Така средствата, необходими за операцията, бяха подсигурени. Припомняме, че Илияна Йотова, която няма и две годинки, е с диагноза хептобластом – рак на черния дроб. Според онкологичната комисия на Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологичини заболявания в София шанс за оздравяването на Илияна е операция в клиника в град Тюбинген, Германия.

Със събраните средства от благотворителните кампании ще бъдат покрити и останалите разходи около пътуването на малкото момиченце. Сумата, събрана в сметката й, е 25 000 лв., което трябва да е напълно достатъчно за останалите разходи по пътуването и най-вече за тези на таткото, на когото нищо не се покрива от Фонда.

„Благодарим на всички ПРИЯТЕЛИ от цяла България, който ни подкрепиха и бяха и са до нас, в нито един момент не сме оставали сами, дори през трите преминали вече курса на химиотерапия. Илияна за сега е в отлично състояние, добре понесе курсовете. Сега единственото, което остана, е да чакаме дата от болницата в Тюбинген, всичко ни е подготвено и готово за заминаване. Стискайте палци само датата да е по-скорошна“, пишат още родителите на малката принцеса в социалната мрежа.

 

Снимка: Фейсбук

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...