Начало / Общество / Започна кампания за набиране на средства за изграждане на паметник “100 години българска военна авиация“

Започна кампания за набиране на средства за изграждане на паметник “100 години българска военна авиация“

Акция за събиране на средства за изграждане на паметник “100 години българска военна авиация“ бе подета днес по време на Авиофестивала „Криле за всички” в Бохот. За тази кампания обяви Антон Георгиев, съсобственик на летище „Скай парк” в Бохот, преди броени дни. Идеята за паметника не е от днес или вчера, като дори има решение на Общински съвет – Плевен за неговото изграждане, но средствата така и не достигат за реализацията. Паметникът трябваше да бъде поставен по повод честване на 100 години от паметната дата 16.10.1912 г., която се счита за начало на българска военна авиация.
Монументът на “Самолет МиГ – 21” трябва да се издига в района на ул. “Българска авиация” в посока град Долна Митрополия, но липсата на 20 000 лева за изграждането на фундамента, върху който да се постави подсигуреният вече самолет, спират реализацията.
През тази седмица Антон Георгиев обяви, че тази вечер на фестивала ще се състои хангар парти, на което са поканени всички, а поводът е рожденият ден на Георгиев. Той призова гостите на партито да не носят подаръци за рожденика, а да направят дарение за тази инициатива, която има нужда от подкрепа. Днес по време на фестивала започна и събирането на средства, като за целта бе поставена урна в хангара на летището. Сред първите, които подкрепиха тази инициатива с дарение, бяха и няколко представители на медиите в Плевен.

Следваща Предишна
дарения паметник
дарения паметник
дарения паметник
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...