Начало / Образование / Със спортни прояви отбелязаха празника на НУ „Отец Паисий” – Плевен

Със спортни прояви отбелязаха празника на НУ „Отец Паисий” – Плевен

P1290317НУ Отец Паисий

Със спортен полуден учениците от НУ „Отец Паисий” честваха вчера празника на училището. Водещи плевенски треньори бяха гости на спортните демострации в училището.

Спортният празник започна с изпълнения на вокалните групи при училището, след което малките спортисти бяха приветствани от директора Иван Вълков.

Секцията по карате бързо спечели привърженици с младата треньорка Росица Николова, І-ви дан – черен пояс, стил-шотокан карате-до. Росица е вицеевропейска  шампионка в дисциплината за 2014 г. в Унгария и вицесветовна шампионка за 2014 г. в Полша. В момента се готви за Световно първенство в Република Сръбска.

P1290372

В секцията по борба не липсваха момичета, желаещи да опитат този спорт. Тук треньори бяха Светослав Атанасов и Момчил Сирашки от спортното училище в Плевен. Какво представлява класическият стил в свободната борба демонстрираха осмокласници от училището.

В първата в Плевен зелена класна стая в двора на НУ „Отец Паисий”, под сенките на дърветата, децата се включиха в занимания по шах с треньор Валентин Атанасов.

Заниманията по футбол се водеха от треньора Красимир Гъдулков, Силвия Марковска беше треньор на игрището по хандбал.

P1290386НУ Отец Паисий

Прочетете също:

Разрешение за строеж на нова сграда за училище „Валери Петров” издаде Община Плевен

Издадено е разрешението за строеж на нова сграда за основното училище „Валери Петров”, съобщи Главният ...