Начало / Общество / Поканиха Ралица Добрева за патрон на първото националното състезание по риболов за незрящи

Поканиха Ралица Добрева за патрон на първото националното състезание по риболов за незрящи

областен среща незрящи

Областният управител на Плевен Ралица Добрева и общинските съветници Даниела Гонкова и Диана Данова се срещнаха с членове на Съюза на слепите в Плевен. Поводът бе както да им честитят осми март, така и да ги запознаят с възможности за подпомагане, предоставяни от държавата и общината. На срещата присъства още и Теменужка Диманова –  директор на Дирекция Социално подпомагане – Плевен. Това съобщиха от Областна администрация – Плевен.

Хората получиха актуална информация за интеграционните добавки, за ползването на балнеолечебни процедури и телефонни услуги за лица с нарушение на зрението над  91% . Стана ясно, че тази година ще има повече възможности за подсигуряване на личен асистент – факт, който искрено зарадва незрящите, защото тази услуга е жизненоважна за тях.

Като проява на внимание и ангажираност към проблемите на хората със сериозни нарушения в зрението отчетоха тази среща членовете на съюза на слепите в Плевен. Те подчертаха, че разговори от подобен род са изключително ползотворни за цялата общност. А областният управител Ралица Добрева получи покана да стане патрон на първото национално състезание по риболов за незрящи.

среща незрящи

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...

Един коментар

  1. Ама и лица!!!