Начало / Култура / Рисунки на деца от 25 населени места участват в конкурса „Освобождението”

Рисунки на деца от 25 населени места участват в конкурса „Освобождението”

IMG_1642 Панорама Плевенска епопея

В тазгодишното издание на Националния конкурс за детска рисунка „Освобождението”, който се организира от дирекция „Военноисторически музеи” в Плевен, участват 420 творби на деца от 25 населени места от страната. Рисунки са изпратени от  София, Стара Загора, Раднево, Казанлък, Севлиево, Карнобат, Велико Търново, Горна Оряховица, Павликени, Полски Тръмбеш, Свищов, Враца, Любимец, Габрово, Троян, с.Белозем община Раковски, с.Търнава, Община Бяла Слатина.

От Плевенска област участват ученици от Левски, Червен бряг, Кнежа, Белене, Пордим, с. Глава, с. Бохот.  Само от Плевен участват малки художници от 13 училища, съобщиха днес организаторите на конкурса. Те са радостни, че желание да участват в конкурса, дори и извън регламента, са изявили децата от ЦДГ” Чучулига” в  Плевен.

Жури с председател дългогодишния преподавател по изобразително изкуство Сашо Златанов и членове: Стилян Георгиев и Галин Димитров, оценява детските творби.

На тържествена церемония на 26 февруари, от 11 часа в Панорамата ще бъдат обявени имената на отличените автори. По традиция ще бъде една Голяма награда на конкурса „Освобождението”, награда на спонсора на конкурса,  две първи, две втори, две трети  и десет поощрителни награди – по пет за двете възрастови групи: от  първи   до четвърти  и  от  пети  до  осми   клас

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...