Начало / Култура / Веселин Плачков: Доволни сме от това, което заснехме, както и от интереса към филма

Веселин Плачков: Доволни сме от това, което заснехме, както и от интереса към филма

IMG_0849Дякон Левски

Доволни сме от това, което заснехме, както и от интереса към филма, каза тази сутрин за Нова тв актьорът Веселин Плачков, който се превъплъщава в ролята на Васил Левски във филма „Дякон Левкси”. Премиерата беше снощи в Зала 1 на НДК. А днес и утре  филмът ще се завърти в Драматичния театър в Плевен. Двете прожекции са откупки – първата от Община Плевен, а втората – от депутата Васил Антонов.

Веселин Плачков сподели, че е успял да влезе в образа на Апостола благодарение на увереността, която му е вдъхвал екипът. „Спях на земята, за да мога когато започнат снимките, да се държа като него”, разказа още актьорът пред репортер на Нова тв.

 Режисьорът Максим Генчев  не скри оптимизма си след шумната премиера. „Ние сме пред една голяма буря.  С този филм искаме да обострим усещането на българина за тази невъзможност повече така да се живурка, време е да се живее”, каза той  и изрази увереност, че „Дякон Левски” ще удари по рейтинг най-добрия български филм досега „Мисия Лондон”.  Режисьорът не се притеснява от черния пиар, който е започнал срещу филма, защото целта на екипа е „да се говори за Левски, всеки българин да се сети за Левски“.

„Този филм е за политиците, защото той може да обърне държавата”, категоричен бе Максим Генчев.

А Веселин Плачков завърши интервюто с  финалната реплика на Апостола  във филма: „Боже, избави България!”.

IMG_0807Дякон Левски

Ще се окаже ли „Дякон Левски“  птичката, която ще донесе пролетта, ще събуди ли националния ни дух, ще върне ли националната ни гордост, вярата ни, волята ни за борба – предстои да разберем.

 Предстоящи прожекции в област Плевен:

Плевен Драматичен театър 17/18 февруари

Левски Читалището 19.фев

Белене Читалището 20.фев

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...