Начало / Общество / Дърветата – най-нелепото място за некролози и афиши

Дърветата – най-нелепото място за некролози и афиши

SAM_7449-дървета некролози

Дърветата в Плевен масово са облепени с некролози, рекламни афиши, обяви за бързи заеми или поправка на покриви, например, и дори с полусъдрани плакати от последните избори. И не само дърветата, разбира се – повсеместна практика е да се лепи какво ли не по електрическите стълбове, спирките, ел. трансформаторите и дори по контейнерите за боклука. Картината е толкова позната, че все по-рядко ни прави впечатление колко грозно и неуместно е това. Да не говорим, че е обидно за скъпите ни покойници до техния образ да се ветрее полугола фолк певица.

Глоба от 200 до 1000 лева се предвиждат според Наредба 1 за обществения ред и опазване на общинските и други имоти за общо ползване на територията на Община Плевен за нарушаване на чл. 9 т. 6, където се забранява именно лепенето по тези места, предназначени за общо ползване. При повторно нарушение глобата е до 5 хил. лева. В повечето подобни случаи да се установят нарушителите не би било трудно. А ако разпоредбите се прилагаха, а не съществуваха само на хартия, нямаше как да няма все пак известен ефект.

След обновяването на пешеходната зона на Плевен бяха поставени специални места за лепенето на афиши и всякакъв род обяви. Засадиха и нови дръвчета. Колко време ще е нужно и в това пространство да пренесем същата грозота, безвкусица и направо казано цигания?

SAM_7452-дървета афиши

SAM_7450-дървета некролози

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...