Начало / Любопитно / При минус 10 градуса започна днес работният ден в Плевен

При минус 10 градуса започна днес работният ден в Плевен

карта с температури

За повечето плевенчани, за които работният ден започва от 8 часа, сутринта на 9 януари отново е много мразовита. Измерената температура в 8 часа в Плевен е минус 10 градуса, показват данните от НИМХ-филиал Плевен. Дори в Кнежа тази сутрин е било малко по-топло – там термометрите са отчели минус 9 градуса.

С изключение на Велико Търново, където са отчетени минус 12 градуса, с най-ниски температури към момента е Плевен. Все пак измерената днес минимална температура е далеч от абсолютния максимум при отрицателните температури за района на Плевен за януари, който е минус 25,5 градуса. За района на Северозападна и Централна Северна България абсолютният рекорд е поставен в Кнежа на 8 януари през 1947 година – минус 35,5 градуса.

През деня облачността ще е променлива. Само на отделни места е възможно да прехвърчи слаб сняг. Сутринта в Дунавската равнина ще има места с мъгла или намалена видимост. Вятърът ще се ориентира от югозапад, след обяд от запад, ще е слаб до умерен. Температурите ще се повишат и максималните ще са положителни – между 1° и 6°.

Атмосферното налягане ще се понижава.

Над Стара планина облачността ще е значителна със слаби превалявания от сняг. Ще е мъгливо. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Максималните температури на височина 1200м ще са около 0°, на 2000м около минус 4°, научаваме от дежурния синоптик Грета Георгиева.

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...