Начало / Любопитно / Всеки иска да зарадва близките си с красиво опакован коледен подарък

Всеки иска да зарадва близките си с красиво опакован коледен подарък

IMG_6585подаръци украса

Уютно магазинче в центъра на Плевен дни преди Коледа се е превърнало в истинска работилница на добрия старец. Три сръчни жени – Ани Обретенова, собственик на магазинчето и усмихнатите Ирина и Петя, две нощи поред се трудят неуморно, за да опаковат стотиците подаръци, които тази вечер ще бъдат сложени под елхите в домовете на плевенчани.

Попитахме  ги имат ли някакви особени предпочитания клиентите им. Отговорът им е кратък –красива опаковка. Всеки иска да зарадва близките си не само със самия подарък, но и да е поднесен опакован красиво, разказва Ани Обретенова. Докато не спират да работят, защото зад гърба им ги чакат още подаръци, трите жени споделят, че са малко тъжни, защото за много хора луксозната опаковка „не е по джоба им”. Идват, питат, някои от тях си купуват само цветна хартия и след това сами правят опаковката вкъщи.

В дните преди Коледа най-голям е броят на подаръците за деца, които се дават за опаковане. Друго, което прави впечатление е, че идват много мъже, за да зарадват съпругите си със стилна опаковка. Мъжете много искат да се представят добре, радват се трите жени и ръцете им сръчно сгъват хартията, правят красиви панделки, закрепват елхови украшения и за минути скучната кутия се е преобразила с кипра коледна украса.

Толкова красива, че със сигурност няма да ви се иска да я разкъсате, за да отворите подаръка си.

IMG_6588подаръци украса

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...

2 коментари

  1. Уникални са! Наистина са много добри и работят направо за без пари като се има предвид какви красоти правят!

    • Благодаря Ви ! За мен е важно да има повече добри неща на този свят !
      Ани Обретенова