Акценти
Начало / Образование / 54 години от създаването си отпразнува с концерт НУИ „Панайот Пипков” в Плевен

54 години от създаването си отпразнува с концерт НУИ „Панайот Пипков” в Плевен

концерт 1

С празничен концерт днес Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков” в Плевен отбеляза 54 години от създаването си. В обновената концертна зала, носеща името на дългогодишния директор на училището – Божко Шойков, концерт изнесоха ученици от Випуск 2015.

Преди това рождениците бяха поздравени от областния управител арх. Бойко Балтаков и кмета на Плевен проф. Димитър Стойков.

областен управител

Всяка една от  изминалите години е стълба, по която се изкачват талантливите ученици, призвани чрез  музикалното, танцовото и изобразителното изкуство да завоюват награди на национални и международни конкурси, каза в поздрава си областният управител. Той се обърна към преподавателите да продължават да работят така, че да успеят да съхранят традициите и да допринесат за  развитието на българската образователна система, за да може децата „освен да триумфират по международни сцени, да се реализират и в нашата страна”.

проф. Димитър Стойков

В приветствието си  кметът Димитър Стойков постави акцент върху това, че Националното  училище по изкуствата се превърна в храм на духовността, в който се  съхраняват традициите и се подготвят кадри, които прославят Плевен и страната ни по цял свят.

Концерт 2

концерт НУИ П Пипков

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...