Акценти
Начало / Спорт / Плевенска организация вече се включи в европейската инициативата MOVE Week

Плевенска организация вече се включи в европейската инициативата MOVE Week

MOVE Week

Българският клон на Международната академия за детско-юношески туризъм, чието седалище е в Плевен, е първата организация от нашия град, която заяви участие  в най-голямата европейска и българска обществена инициатива за физическа активност MOVE Week. Това съобщи за ИнфоПлевен Линка Михова, която е учредител на българския клон на международната организация.

До момента в обявената от  MOVE Week кампания за набиране на партньори и доброволци има регистрирани 30 града и 200 организации от страната.

Седмицата на физическата активност  и спорта MOVE Weeк  тази година ще се проведе от 29 септември до 5 октомври в цяла Европа.

В инициативата може да се включи всеки клуб, община, организация, училище или мотивиран човек с някакво събитие или презентация.Важното е то да е свързано с популяризиране на ползите от физическата активност.

За участие в Седмицата на физическата активност можете да се свържете с организаторите на bulgaria.moveweek.eu или [email protected].

Досега в България са заявени работни ателиета, зелен фитнес, масови зумба демонстрации, флаш моб в повечето градове на страната, плувен маратон, City Run, функционални тренировки, уроци по паркур, планинско колоездене, слаклайн. На европейско ниво седмицата на движението MOVE Week ще обхване 33 държави, 750 града, един милион участника и 25 000 доброволци, включени в 2 000 събития и 200 Flash Mob-а.

Инициативата MOVE Week се провежда за трети път в България. През миналата година в движението се включиха 35 000 души, в 435 събития, в 26 града.

Кампанията е подкрепена от Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Асоциацията на Общините в България, Национален младежки форум, Национално представителство на студентските съвети в България, Национална спортна академия.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...