Акценти
Начало / Спорт / Старшата на Спартак започна първенството със загуба

Старшата на Спартак започна първенството със загуба

спартак юноши
Снимка: spartak-pleven.bg

Отборът на юношите старша възраст на Спартак започна с неприятна загуба първенството в група „А“ на Зона Велико Търново, пише фенсайтът spartak-pleven.bg. На стадион „Белите орли“ пред около 100 зрители, сред които и почти целият мъжки отбор на плевенчани, „синьо-белите“ отстъпиха с 1:2 на силния отбор на Локомотив (Мездра), който през миналия сезон спечели безапелационно шампионата на Подзона Враца.

В стартовата единадесеторка личаха имената на много футболисти, които получават шанс за изява и в мъжкия отбор – вратарят Искрен Игнатов, защитниците Васил Михайлов, Николай Веселинов и Лъчезар Кънчев, халфовете Виктор Иванов и Светлин Симеонов, нападателите Кристиян Иванов и Ангел Делев.

През първото полувреме момчетата на Красимир Бислимов владееха напълно играта, но не успяха да материализират преимуществото си.Вторите 45 минути, обаче, започнаха по най-добрия начин за Спартак. Може би най-дейният за отбора си Светлин Симеонов отправи лек, но техничен удар от около 25 метра, който срещна страничната греда на противника и влезе за 1:0.

Въпреки териториалния превес и головото предимство, Спартак не успя да подчини противника. Вместо това тимът на Локомотив (Мездра) се активизира и след две последователни вратарски грешки след изпълнение на корнер стигна до изравняване в 65-тата минута. Само 5 минути по-късно пробив отляво завърши с нов гол. До края на мача Спартак се опита да упражни натиск, но не успа да го направи. За това спомогнаха и някои съдийски отсъждания. На два пъти срещу влезлия като резерва нападател Никалъс Ванчев бяха свирени несъществуващи фалове в атака, което изнерви тарана и той получи жълт картон. Веднага след последния съдийски сигнал той и противников футболист си размениха реплики и реферът прецени, че трябва да покаже червен картон на Ванчев.

 

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...