Начало / Общество / Утре отново извънредна сесия, този път заради договор с „Паркстрой”

Утре отново извънредна сесия, този път заради договор с „Паркстрой”

Градска градина

Утре Общинският съвет в Плевен ще се събере на извънредно заседание в 17 часа. В дневния ред е включена една единствена точка, касаеща предложението на кмета проф. Димитър Стойков за сключване на договор между Община Плевен и фирма „Паркстрой” за поддържане на зелените площи, дървета и храсти на територията на общината.

Причината за това предложение е, че фирма „Паркстрой” не можа да спечели обществената поръчка за поддръжка на зелените площи в община Плевен. Процедурата беше открита на 2 април 2013 г., но поради пропуски в изготвената документация е прекратена на 1 юли 2013 г. На 6 декември 2013 г. е открита нова процедура за възлагане на обществена поръчка със същия предмет, но на 17 декември 2014 г. е подадена жалба от „Еко Титан” ЕООД до Комисията за защита на конкуренцията с искане за спиране на процедурата. На 12 февруари 2014 г. КЗК се произнася по същество в полза на Община Плевен, но от „Еко Титан” обжалват решетието пред Върходен административен съд. На 3 юни 2014 г. ВАС се произнася с решение в полза на Община Плевен.

Но „Паркстрой”, като единствен участник в обществената  поръчка, има недостатъци в ценовото предложение, които не могат да бъдат отстранени и процедурата отново е прекратена.

Всичко това е описано от вносителя на предложението, който, позовавайки се на измененията в Закона за обществените поръчки в сила от 1 юли тази година, които дават възможност за сключване на договор с „Паркстрой” и без провеждане на обществена поръчка, внася такъв документ за гласуване в Общинския съвет.

Какви са параметрите на договора ще стане ясно на самото заседание. Ще бъдат ли приети те от съветниците, за да бъде най-сетне разчистена джунглата в Плевен, предстои да разберем.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...