Акценти
Начало / Образование / Четвъртокласниците на НУ „Отец Паисий” – Плевен сред първите по успех в страната

Четвъртокласниците на НУ „Отец Паисий” – Плевен сред първите по успех в страната

НУ Отец паисий

С бал 18.64 от Националното външно оценяване завърши випсук `2014 на НУ „Отец Паисий”.  „Този резултат нарежда училището на едно от първите места в област Плевен и в страната”, каза неговият  директор Иван Вълков на концерта по случай изпращането на  четвъртокласниците и тържественото връчване на удостоверенията им за завършване на начален етап на основната образователна степен.

Талантливите момичета и момчета показаха на сцената, че умеят не само да превземат висотите на знанието, но и че имат завидни творчески способности. Те сами изнесоха концертната програма, като бяха водещи, рецитатори, певци, танцьори, музиканти и актьори. Публиката за последен път аплодира солистите на популярните вече песни „Музика” и „Послание” в изпълнение на Ина Александрова, рап-парчето „Гражданин на света”, изпълнено от Александра Пешакова и Радостин Дяков, „Послание” – заключителната концертна песен в изпълнение на Ванеса Петранова и Емили Найденова. Дуетът Лора Климентова и Венелин Иванов отново зарадваха публиката с изпълнение на виола.

Елка Пъшева, ръководител на двете вокални училищни групи отново изненада публиката.  За пръв път прозвуча авторската песен „Любов”, родена от сътрудничеството между четвъртокласничките Ина Александрова и Александра Пешакова, написали текста, Елка Пъшева, чиято е музиката, и оперния изпълнител Адриан Павлов, чийто е аранжиментът и съпроводът на китара.

Поздрав за родителите на миниабитуриентите бе изпълнението на рок-парчето „Малкият музикант” от второкласника Роберто Стаматов.

Със своя авторска песен, посветена на Плевен и  възраждането на опера „Христо Бръмбаров”, учителите поздрави Адриан Павлов.

Прочувствено слово в знак на признателност и благодарност от името на родителската общност произнесе Красимир Иванов.

Така този концерт с тематичен акцент приятелството се превърна за 70 момичета и момчета и техните учители и родители в незабравим спомен.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...