Акценти
Начало / Общество / Справедлива присъда и промяна в законодателството искат близките на младежите, станали жертва при зверската катастрофа край Луковит

Справедлива присъда и промяна в законодателството искат близките на младежите, станали жертва при зверската катастрофа край Луковит

справедливост за

Близки и приятели на четиримата младежи от Плевен, които станаха жертви на неправоспособен водач, настояват за справедлива присъда. Това те заявиха тази сутрин пред репортер на Нова телевизия в пряко предаване от Плевен.

Двама младежи загинаха, а други двама са тежко ранени, след като върху тях връхлетя БМВ, управлявано от 30-годишен неправоспособен водач. Жестоката катастрофа стана на 5 май. Младежите пътуват към София, където Влади и Цвети трябва да се явят на изпит по Конституционно право в НБУ. С тях в колата са приятелите им Ники и Иван.  На 5 км от Луковит обаче в тяхното платно,  със скорост много над разрешената, връхлита поръчков модел БМВ и удря челно колата на младежите. На място загиват Влади, който шофира колата, и момчето, което се вози зад него. Цвети, която е на предната седалка до Влади е с тежки наранявания и в момента е в кома в Университетската болница в Плевен и лекарите се борят за живота й. Третото момче е с по-леки наранявания и вече е изписано от болницата.

Шофьорът на скъпия автомобил бяга от мястото на инцидента.  В пряка връзка по време на предаването по Нова телевизия наблюдаващият прокурор от прокуратурата в Ловеч потвърди, че  30-годишният мъж има 93 криминални регистрации и 12 присъди. В момента той е с мярка за неотклонение „задържане под стража” и се намира в следствения арест в Ловеч. Наблюдаващият прокурор увери, че виновният шофьор ще бъде осъден.

Това е било екзекуция, заяви майката на загиналия Влади. Тя призова хората, които са станали свидетели на катастрофата, да се обадят в полицията, за да разкажат какво са видели. Майката на Влади и на Цвети са юристки и двете изразиха притеснението си, че някой може да закриля шофьора, погубил  децата, и той отново да се измъкне. Майката на Влади – адвокат Галя Горанова, се притеснява, че може да се появи някой, който да манипулира техническата експертиза.

Тя се обърна към народните представители от Плевен и Ловеч да се свържат с нея, за да обсъдят и внесат промени в законодателството и да има по-сурови наказания срещу хора, които сядат зад волана без книжки.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...