Акценти
Начало / Крими / Младеж обезвреди и предаде на полицията нападател с газов пистолет

Младеж обезвреди и предаде на полицията нападател с газов пистолет

полиция19-годишен от село Комарево обезвреди и предаде на полицията нападател с газов пистолет. На 11 май в 23:05 часа той информирал, че задържал мъж, направил опит за грабеж, насочвайки срещу него оръжие. Незабавно са изпратени полицаи. Те установили, че около 23 часа на колелото преди „Сторгозия” в Плевен – в посока ул. „Васил Левски”, младежът отбил в страни от пътя лекия си автомобил „БМВ 320Д“, за да проведе телефонен разговор. В същото време непознат, движещ се пеша по платното, спрял до предната лява врата на автомобила и почукал на стъклото под предлог, че иска цигара. Когато шофьорът му отказал, пешеходецът извадил газов пистолет и насочил оръжието към главата му, казвайки му да даде парите. Водачът обезвредил нападателя си и се обадил на телефон 112.

Полицаите установили самоличността на грабителя – 22-годишен от село Петърница. Задържан е за 24 часа. Пистолетът, с който е заплашвал потърпевшия, е „Class – Magnum“ – без боеприпаси. Проверка изяснила, че 22-годишният няма документ за притежаване на оръжието. То е иззето с протокол за доброволно предаване. Уведомен е дежурен прокурор от РП Плевен. По случая е образувано бързо полицейско производство. За престъпление по чл.198, ал.1 във връзка с чл. 18 от НК продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...