Акценти
Начало / Крими / Доживотни присъди за убийците от Стежерово

Доживотни присъди за убийците от Стежерово

Апелативният съд във Велико Търново е признал за виновни четиримата подсъдими, които извършиха грабеж  и убиха двепрокуратура1 възрастни жени в село Стежерово през лятото на 2010 г.  Апелативният съд е произнесъл на 17 февруари доживотна присъда за  подсъдимите Р. А.Ш, М.А.А. , М.А.М., Й.С.Р, с което е отменил присъдата на Окръжен съд – Плевен, в частта, в която четиримата подсъдими от село Мечка са признати за невиновни по обвинение за извършен грабеж придружен с убийството, съобщават от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Плевен.

Присъдата на Окръжен Съд  – Плевен  е потвърдена в частта, с която посъдимият Р.С.М. от село Мечка е признат за невинен, за това че е подпомогнал подсъдимите Р. А.Ш, М.А.А. , М.А.М., Й.С.Р да извършат тежкото умишлено престъпление. Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана  пред Върховен касационен съд на Република България.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...