Начало / Любопитно / Разнообразни мартенички вече радват плевенчани

Разнообразни мартенички вече радват плевенчани

DSCN5893

Първите търговци на мартенички вече са заели позиции по Старата главна улица в Плевен. Разнообразието и тази година ще е голямо, сподели дългогодишен участник в кампанията. Цените са разнообразни – от 10 стотинки до 60 лева, поясни той. Малчуганите могат да открият сред пъстроцветното предлагане любимите си анимационни герои.

DSCN5894

Традиционните Пижо и Пенда присъстват във всякакви варианти и размери – от огромни, близо еднометрови фигури, подходящи за украса на офис или атрактивен подарък, до миниатюрни човечета.

DSCN5897

Предпочитаните материали за мартеничките, издържани в духа на традицията, са естествените – вълна, памук, дърво, керамика. Цветовете също са според изискванията – предимно бяло и червено. Мини вретена, малки дървени лъжички, използвани за основа на мартенички, дървени буренца, подкови, детелини и др. са само част от предложенията за клиентите, които се придържат към познатото и утвърденото през годините.

DSCN5903

За всички останали също има избор – колиета с червено-бели шнурове и естествени камъни, вариации на гривни – с метални и други интересни елементи, мартенички, които се закачват на дрехите, и нестандартни предложения.

Разнообразието е голямо – остава всеки да открие точните мартенички, които да подари с много любов и пожелания за здраве на близките си.

DSCN5900

DSCN5905

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...