Акценти
Начало / Общество / Ще имат ли съветниците лаптопи?

Ще имат ли съветниците лаптопи?

Още преди 6 месеца председателят на Общински съвет Плевен Дарин Ангелов обяви идеята до края на тази година общинските съветници да работят с модерна технология и всеки от тях да разполага с лаптоп или таблет – каквато практика вече има в София, в Пловдив, Стара Загора. Тежащият понякога и над килограм комплект материали за сесията ще се получават в електронен вариант, решенията – също, което пък ще спести сериозна сума за хартия.

За известно време идеята затихна, докато вчера Ангелов обяви, че вече има проектна, засега, готовност и изрази надежда до края на годината нещата да се случат на практика. “Има нужда от някои технологични нововъведения в Общинския съвет – и озвучаването е в много лошо състояние, и за медиите няма достатъчно място, а е по-добре и материалите да се получават в електронен вид. Крайно време е в 21 век да стигнем до там да изпращаме материалите в електронен вид”, коментира Дарин Ангелов. Той припомни и че в бюджета на ОбС Плевен е заложена сума от около 30 хил. лв., с която да се закупи специалния сървър, както и лаптопи или таблети за съветниците.

“Надявам се на сесия през юли или август да разгледаме варианта общинските съветници да започнат да си получават материалите по електронен път. Има неща, които няма да изискват много усилия, но е необходим ресурс”, допълни председателят на местния парламент. И лансира идеята финансовите санкции за отсъствия на общинските съветници на заседанията на ОбС и на постоянните комисии към него да бъдат инвестирани именно в посока създаване на по-добри условия в залата на местния парламент.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...