Акценти
Начало / Крими / Иззеха поредни количества цигари и тютюн без бандерол

Иззеха поредни количества цигари и тютюн без бандерол

Зачестиха акциите на полицията и митническите служители за ограничаване на разпространението на акцизни стоки без бандерол. Така само в рамките на вчерашния ден са проведени две акции.

В първата, която е била в Плевен, са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при Областната дирекция на МВР. При проверка на паркинг на улица „Асен Халачев” е засечена 49-годишна жена от село Буковлък, докато изваждала 41 кутии с цигари от лек автомобил „Ауди А3”. Нередовната стока е описана, оказало се, че жената е осъждана – за незаконно преминаване през граница. Предстои съставяне на акт за административно нарушение.

Вчера следобед плевенски служители на полицията, съвместно с разследващ митнически инспектор при Териториалното митническо управление в Свищов, са извършили претърсване в село Буковлък. В къщата на 62-годишен мъж са намерили 500 кутии цигари без бандерол и общо около 65 кг насипен тютюн, разпределен в бели чували от зебло и прозрачни полиетиленови пликове. Мъжът има присъда за обида. Работата по досъдебното производство продължава разследващ митнически инспектор.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...