Акценти
Начало / Крими / 24 часа след кражба извършителят е вече в затвора

24 часа след кражба извършителят е вече в затвора

43-годишен мъж беше осъден и влезе в затвора в рамките на денонощие след извършено от него престъпление, съобщават от пресцентъра на Окръжна прокуратура Плевен.

На 19 май в Районна прокуратура Левски е образувано незабавно производство срещу 43-годишния В. Алексиев от гр. Левски по състава на престъпление по чл.170, ал.2 – за влизане в чуждо жилище с употреба на сила, заплашване, хитрост, ловкост, злоупотреба с власт или специални технически средства. 20 минути след полунощ на 19 май мъжът влязъл в чуждо жилище като счупил прозорец от дървена дограма на гаража. Още същия ден делото било разгледано от Районен съд Левски и е постигнато споразумение с обвиняемия. Наложено му е наказание лишаване от свобода в размер на 5 месеца при първоначален строг режим. Експресната присъда е приведена в изпълнение незабавно.

Оказва се, че Алексиев е с три предходни присъди – за изнасилване, за отклоняване от военна служба и за убийство. По последното осъждане мъжът изтърпял наказание лишаване от свобода от 20 години като е освободен от затвора на 23 ноември 2012 год.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...