Акценти
Начало / Общество / В Плевен се въвежда пълна забрана на публични мероприятия под егидата на Общината

В Плевен се въвежда пълна забрана на публични мероприятия под егидата на Общината

Очаква се да бъдат затворени яслите и детските градини

Всички публични мероприятия, които се провеждат под егидата на Общината ще бъдат забранени до второ нареждане. Това съобщи на брифинг кметът Георг Спартански. Ограничителната мярка се въвежда във връзка с установените два случая на заразени с коронавирус в Плевен. Той препоръча подобни мерки да предприемат всички институции в града, чиито прояви са свързани с масово събиране на хора на едно място – Драматичния театър, читалищата, Плевенска филхармония.

По разпореждане на кмета ежедневно ще се извършва дезинфекция на тролейбусите в Плевен.

Осигурена е безопасността на служителите в общинските звена, чиято работа е свързана с контакти на много хора – Център за обслужване на гражданите, Домашния социален патронаж, Звено „Гражданска регистрация”, Дирекция „Местни данъци и такси”. За служителите са осигурени маски, дезинфектанти. Препоръката е гражданите да ползват максимално възможностите за електронно обслужване.

Достъпът в сградата на Общината също ще се осъществява под строг контрол.

По отношение на училищата и детските заведения в града кметът съобщи, че има голяма вероятност да бъде удължена принудителната ваканция на учениците, а яслите и детските градини да бъдат затворени. Очаква се още до края на деня Националния оперативен щаб да излезе с решение и да бъде издадена заповед за затваряне на детските заведения в Плевен, каза кметът.

Той призова хората за спокойствие и да не се поддават на паниката. „Важното е всеки един от нас да спазва самодисциплина, да се ограничат временно събиранията на големи групи хора. Така с общи усилия, без паника и напрежение, ще ограничим разпространението на вируса”, призова Георг Спартански.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...