Акценти
Начало / Общество / Над 130 фирми вече са заявили участие в Пчеларско изложение – Плевен 2020

Над 130 фирми вече са заявили участие в Пчеларско изложение – Плевен 2020

135 фирми от 20 държави са заявили вече участие в тазгодишното, 18-то поред Международно пчеларско изложение договаряне – Плевен 2020. Това съобщиха днес на пресконференция организаторите на изложението от „Партнерс Експо”.

Изложението ще бъде открито на 6 февруари, четвъртък, от 10 часа. Сред официалните гости се очаква да бъдат зам.-министърът на земеделието доц. Янко Иванов и евродепутатът Цветелина Пенкова.

Изложението ще продължи до 9 февруари включително, когато на специална церемония ще бъдат обявени и традиционните награди, чиито носители ще бъдат определени от международно жури. Освен призът „Крило на успеха” ще бъдат връчени награди за „Най-проспериращ млад пчелар”, „Инвестиция на годината”, за атрактивно представяне и други.

Богата съпътстваща програма ще предложи Пчеларско изложение – Плевен 2020

За поредна година в съпътстващата програма на форума е включен и конкурс за детска творба – рисунка и пластика, на тема пчели и мед. Досега творби са изпратили деца от 27 школи, читалища, детски градини и училища от цялата страна. Творбите за детския конкурс ще се приемат до 2 февруари.

По време на предвидените срещи в рамките на пчеларското изложение ще бъдат коментирани някои от наболелите проблеми пред българските производители на мед, като употребата на пестициди от земеделските производители, заплащане за опрашване, бъдещето на биологичното пчеларство, изкупната цена на меда и обединението на българските пчелари.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...