Акценти
Начало / Последни новини / Очаквано! Шампионът Полюс завърши годината на върха

Очаквано! Шампионът Полюс завърши годината на върха

Плевенският Полюс е на върха в класирането след приключването на есенния полусезон от хандбалното първенство на зона Мизия за юноши до 14 години. Очаквана позиция, защото именно този тим е националния шампион. Плевенчани са с пълен актив в изиграните три турнира – 4 победи от 4 мача, вкараха 75 гола, допуснаха 29 и имат 8 точки. Полюс победи Чардафон-Габрово /27:20/, Етър 64-Велико Търново /10:0/, горнооряховските – Локомотив /18:2/ и Раховец /20:7/. Показателите не са пълни, тъй като двубоят с едноименния тим на град Левски бе отложен за 2020 година.

Левскарите, които са бронзови медалисти от националното първенство в момента заемат трето място след края на първия дял от зоналния шампионат. От изиграните 4 мача спечелиха 2 – Раховец /12:3/ и Етър 64 /10:0/. Другите 2 завършиха без победител – Локомотив /11:11/ и Чардафон /16:16/. Юношите на Левски реализираха 49 гола, допуснаха 30 и събраха 6 точки. Втори е Локомотив, четвърти – Чардафон, следван от Етър 64 и Раховец.

Битката ще бъде възобновена в началото на следващата година с мачовете от втория дял на първенството. Ще се изиграят три турнира, като домакини на тях ще са Габрово, Плевен и Българене. След приключването им е зоналния финал на първенството.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...