Акценти
Начало / Последни новини / Разочарование за Алекс Боев в Панагюрище

Разочарование за Алекс Боев в Панагюрище

Състезателят на плевенския СКТМ Тетрон – Алекс Боев отстъпи завоювани позиции в Панагюрище. Това стана факт в държавното индивидуално първенство по тенис на маса за кадети и кадетки. Плевенчанинът влезе в състезанието като фаворит за медал и дори за титлата, но приключи участието си едва на четвъртфинал. Той започна с очаквани победи в групата, надигравайки всичките си противници. Продължи победния си ход с успешни игри в 1/16 и 1/8 финалите. 1/4 финала започна с очаквано негово тотално надмощие, довело до 2:0 гейма срещу Симеон Спасов от Корабостоител 92 /Варна/. И третата част тръгна добре, но загубата на няколко точки го разколеба. Стигна се до обрат, а в следващия гейм варненеца успя да изравни резултата – 2:2. Така се стигна до изключително оспорван контрагейм, който Спасов спечели и взе мача с 3:2. Другите двама плевенчани – Радослав Маринов и Стелиян Димитров спечелиха по два пъти и излязоха от групите си, а после загубиха първите си срещи на директните елиминации.

При кадетките Памела Пламенова също нямаше проблеми в групата си. После спечели и на 1/16 финала. В следващата среща обаче отстъпи на шампионката Теодора Филипова от Стамболийски.

„Алекс имаше реален шанс да стане и шампион, защото е побеждавал всички съперници. Нямам обяснение за отпадането му на четвъртфинала. Вероятно се притесни след като загуби няколко точки в третия гейм срещу Спасов и не успя да преодолее това състояние до края. Нормално представяне за Памела, Радослав и Стелиян. Те са доста по-малки на години от съперниците си. Направиха каквото беше възможно, дори спечелиха по един труден двубой. Рано им е още да се конкурират успешно с най-добрите в тази възраст“, коментира треньорът на СКТМ Тетрон Владимир Петков.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...