Начало / Образование / Обучение на педагогически специалисти по дейност eTwinning

Обучение на педагогически специалисти по дейност eTwinning

Обучение за педагогически специалисти от Плевен по дейност eTwinning се проведе на 21 май. Събитието беше в рамките на инициативите за учебната 2018/2019 г. Организатори бяха Център за развитие на човешките ресурси, в качеството си на Национална агенция по Програма „Еразъм+“ на Европейската комисия, НЗК по eTwinning, съвместно с доц. Теодора Вълова, д.п., eTwinning посланик, и в тясно сътрудничество с Регионалното управление на образованието – Плевен. Домакин на обучението, в което взеха участие 24 учители и директори от Плевен, беше детска градина „Незабравка“ – Плевен.

Квалификацията е насочена предимно към преподаватели, които биха искали да започнат работа по европейски eTwinning проекти или до момента не са работили активно.

Участниците получиха възможност да усъвършенстват своите знания относно инструментите на най-голямата европейска платформа за комуникация, създаването на виртуални проекти, повишаване на квалификацията и използване на онлайн инструменти в проектобазираното обучение и в учебната дейност. Обучението имаше практическа насоченост и запозна педагогическите специалисти с различните секции в порталаTwinning, изгради умения за работа с инструментите на Twinning и предостави актуална информация относно възможностите за професионална квалификация, които предлагат дейността и платформата.

Обучението премина в приятна обстановка и при много голяма активност на участващите преподаватели.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...