Начало / Образование / Нови успехи за учениците от ПГССТ „Н.Й.Вапцаров” в Левски 

Нови успехи за учениците от ПГССТ „Н.Й.Вапцаров” в Левски 

Учениците от Професионалната гимназия по селско стопанство и транспорт „Н. Й. Вапцаров” – Левски се представиха достойно на състезанията по професии, съобщават от гимназията .

Алина  Велкова  е спечелила  второ място в модул „Растениевъдство” и се класира за Националното състезание  в гр. Долни Дъбник, а Преслав  Ангелов  – трето, в модул „Животновъдство”.

В Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС”  в гр. Ловеч  са участвали  Ангел Киров, Огнян Стефчов, Милен Сашев и Николай Северинов от 12 в клас. Те са се класирали на четвърто място, на три точки от третото място. Милен Сашев е заел  шесто място в състезанието за най-добър водач на МПС .

Учениците от икономическата паралелка на гимназията – Антоан Стефанов, Антонио Крумов и Анатоли  Миленов, са участвали  в поредното издание на Националното ученическо състезание по икономика, организирано от СА „Димитър А. Ценов”  гр. Свищов в направление „Предприемачество”.  Сформираните екипи са генерирали  предприемачески идеи и са  представили  предложения за разработване на нови изделия на българския пазар.

Трето място заслужено е спечелил екипът, в който участва  Антоан Стефанов, за  предложения  иновативен продукт.

Учениците  от ПГССТ „Н.Й.Вапцаров” в Левски доказаха , че с усвоените знания и умения  в гимназията  могат да постигат успехи.

Текст и снимки: ПГССТ „Н.Й.Вапцаров“

 

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...