Акценти
Начало / Култура / Евгени Гочев – от снимките на цветя до Вог

Евгени Гочев – от снимките на цветя до Вог

В галерия „Бешков” снощи беше открита фотоизложбата „Пепел” на младия фотограф Евгени Гочев, който тази година завършва НУИ „Панайот Пипков” в класа по акордеон.

Изложбата представя 20 цветни и черно-бели портрети. Това привлича в момента младия фотограф. Първите му снимки са съвсем импулсивни, направил ги е като малък с лентово апаратче. Снимал предимно цветя. „По-късно,  по време на гимназиалните диви години, реших да започна да снимам по-професионално и си взех първия професионален фотоапарат. Постепенно се ориентирах стилово и започнах да развивам все повече потенциала, който нося от малък”, сподели младежът.

Сега интересът му е насочен основно към портретната фотография. Казва, че перфектния портрет е съчетание между уловения момент и деликатната намеса на човека зад апарата.

Талантът на Евгени Гочев не остава незабелязан и негова снимка е одобрена да бъде на сайта на Вог – Италия. „Не е портрет. На две ръце с много червена обстановка, кръв. Абстрактно”, обясни Евгени.

За него фотографията е изкуство, което се развива в много области. Хубаво е, че всеки има достъп до фотографията, но е убеден, че вървят в различни пътеки снимките от социалните мрежи и фотографиите на професионалистите.

Евгени Гочев е категоричен, че бъдещето му ще е свързано с професионалната фотография.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...