Акценти
Начало / Крими / Спипаха пийнали шофьори

Спипаха пийнали шофьори

Поредните шофьори седнали зад волана след употреба на алкохол заловиха органите на реда. На 6 май 2018 година около 00,05 часа на улица „Цар Самуил“ в град Плевен при проверка с техническо средство „Дрегер Алкотест 7410“, е установено, че 31-годишен от село Опанец,  управлява лек автомобил „Опел Астра“ с концентрация на алкохол 1.92 промила, информира пресцентъра на полицията. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура гр.Плевен. Образуваното бързо производство е за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 НК. Продължава работа по случая.

На 7 май 2018 година около 01:50 часа в село Буковлък 37-годишен от селото е управлявал мотоциклет „Ямаха Мажести дх“ след употреба на алкохол – 1,77 промила. Това е установено с техническо средство „дрегер 7410“ от служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен. Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл.343 б, ал.1 от НК. Образувано е бързо производство, по което продължава работа разследващ полицай.

На 8 май 2018 година в РУ- Никопол е започнато бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. На 26 април 2018 година около 18.20 часа на пътна отсечка село Муселиево – село Въбел при проверка е установено, че 65-годишна от Плевен управлява лек автомобил „Тойота Корола“ след употреба на алкохол. Химическа експертиза е показала, че шофира с концентрация на алкохол в кръвта 2.35 промила. Уведомен е районен прокурор. По случая продължава работа разследващ полицай.

На 8 май 2018 година в град Кнежа на улица „Димитър Бутански“ автоконтрольори при РУ – Кнежа, проверяват с техническо средство водачът на „Дайхатсу Фероза“ – 30-годишен от същия град. Уредът е отчел 1,39 промила алкохол. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Кнежа. Започнато е бързо производство за извършено престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...