Начало / Последни новини / 300 ориентировачи идват в Плевен за купа „3 март“

300 ориентировачи идват в Плевен за купа „3 март“

Около 300 състезатели от близо 20 клуба ще участват в традиционната надпревара по лятно ориентиране за купа „3 март“, която ще се проведе тази събота /17 март/. Състезанието, чийто организатор е плевенският клуб Север /към туристическо дружество „Кайлъшка долина“/ води началото си от 80-те години на миналия век. Започва като градско съревнование между училищата и през годините се трансформира в традиционно национално.

Сега битките ще са в 14 възрастови групи /от 10 до 65 г./ за жени и мъже плюс OPEN. Прогнозите сочат, че състезанието /индивидуално и отборно/ ще е класно. В Плевен ще са ориентировачите на най-силните български тимове.

Домакините залагат на около 38 свои възпитаници във възрастовите групи от 10 до 50 години. /По-възрастните ще са ангажирани с организацията и провеждането./ СКО Север очаква силно представяне от Лиляна Маринова /Жени 21 Елит/, при по-големите ще се състезават Цветелин Велков и Никола Иванов /М18/, Калоян Иванов и Здравко Колев /М 16/ и Цветелина Цветанова /Ж 18/. В миналогодишното издание плевенския тим завърши с по един златен и сребърен и четири бронзови медала в индивидуалните стартове.

Трасето на тазгодишния старт ще е в района на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“. Предстоящата надпревара ще се проведе с подкрепата на Община Плевен, Логатор ЕООД, Илина ООД и Ивко ООД.

Стартът е в 11:00 часа. Награждаването след 14:00 часа.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...