Начало / Последни новини / Ориентиране! Отложиха традиционното състезание за купа „3 март“

Ориентиране! Отложиха традиционното състезание за купа „3 март“

Състезанието по ориентиране за купа „3 март“ в Плевен няма да се проведе идния уикенд, каквато е традицията още от първото му издание в началото на 80-те години на миналия век. Причината разкрива клуба организатор Север /към туристическо дружество „Кайлъшка долина“/:

„Поради обилнrs снеговалеж на 25-и, 26-и, 27-и и 28-и февруари 2018 г. и минусовите температури до 3 март 2018 г. ръководството на клуб „Север“ взе решение да отложи състезанието за купа “3 март 2018“ за по-късна дата /17 март 2018 г. – събота/.

Извиняваме се за причиненото неудобство, като заявките до момента остават отворени за редакция, изтриване и добавяне на състезатели до 10 март 2018 г.“, се казва в съобщението на плевенския клуб.

Стартът за купа „3 март“ е първото официално лятно състезание за всяка година от календара на Българската федерация по ориентиране. То е едно от най-старите с близо 40-годишна традиция. Започва като градско съревнование между училищата и през годините се трансформира в традиционно национално. В него винаги участват най-добрите родни ориентировачи. Предстоящото издание е поредното доказателство за това. Битките ще са в 14 възрастови групи /от 10 до 65 г./ за жени и мъже плюс OPEN. Трасето на тазгодишния старт ще е в района на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“. Предстоящата надпревара ще се проведе с подкрепата на Община Плевен, Логатор ЕООД, Илина ООД и Ивко ООД.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...