Акценти
Начало / Култура / Изкушенията на плевенски художнички представя изложба в Къщата на художниците

Изкушенията на плевенски художнички представя изложба в Къщата на художниците

Петнайсет момичета, нежната половинка на плевенската Група на художниците, откриха снощи в Къщата на художниците  изложба под наслов „Изкушения”. Зоя Минева, Росица Кадиева, Наталия Велева, Майя Ананиева, Илиана Димитрова, Александра Духлинска, Антония Караиванов, Ася Велизарова, Дианка Тодорова, Владимира Йорданова, Невелина Янакиева, Вяра Савова, Нина Петрова, Лидия Владова, Убавка Тончев представят творби, наситени с емоция, колорит и жизненост.

„Изушенията от живота са влезли в техните творби и са придобили цвят, вкус, аромат. Сега ние, почитателите на тяхното изкуство, можем да ги докоснем и да ги съпреживеем. А съпреживявайки ги, да променим нещо в себе си, да съхраним добрата си енергия и светлината, да се почувстваме по-добри”, каза при откриването на изложбата уредникът на галерията Татяна Любенова.

Изкушен от творчеството на дамите, кметът Георг Спартански дойде, за да ги поздрави.

Залите на галерията едва побраха колегите, приятелите и почитателите на творците. Отдавна домът на художниците не е посрещал толкова многобройна и въодушевена публика. За всеки, който иска да се срещне със стойностно изкуство и да се зареди с неговата чиста енергия, вратите на галерията са отворени.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...