Акценти
Начало / Образование / Ученичка от ПГРТО – Плевен с уникална грамота от национално ученическо състезание

Ученичка от ПГРТО – Плевен с уникална грамота от национално ученическо състезание

Памела Илиева, ученичка в 11 клас на ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен, спечели наградата на ректора на Стопанска академия – Свищов и  уникална грамота в направление „Икономикс” на 22-рото  Национално ученическо състезание, организирано от академичното ръководство и екипа на Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността при Стопанската академия. Тази награда дава право на Памела да запише избрана от нея специалност в Стопанската академия „Димитър А. Ценов” – гр. Свищов. Академията се ангажира и запазва мястото й на студент през учебната 2019/2020 година.

От ПГРТО – Плевен в състезанието участваха още Виктория Сапунджиева  Ирен Петрова, които също се представиха достойно и получиха сертификати за участие. Те им дават право, след като завършат средно образование да се запишат за студенти в СА „Д. А. Ценов” гр. Свищов по избрана от тях специалност.

По време на състезанието трите момичета  се радваха на подкрепата на директора на училището Невена Арабаджиева и на своя ръководител Габриела Григорова.

В националното състезание взеха участие 247 средношколци от 11 и 12 клас от елитни училища в 20 града на България: Варна, Шумен, Сливен, Силистра, Кърджали, Ямбол, Русе, Велико Търново, Свищов, Плевен и др. Те се състезаваха в направленията Счетоводство, Икономика и управление на туризма, Управление на проекти, Аграрна икономика, Икономикс, Митнически и данъчен контрол.

Снимка: ПГРТО – Плевен

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...