Акценти
Начало / Култура / Плевен отново ще е домакин на международната писателска среща „Побратимени светове”

Плевен отново ще е домакин на международната писателска среща „Побратимени светове”

От 30 май до 2 юни в Плевен ще се проведе международната писателска среща „Побратимени светове”. Тя се организира от Дружеството на писателите в Плевен със съдействието на Община Плевен.

Тържественото откриване на литературния форум ще е на 30 май, от 17.30 часа в ХГ „Илия Бешков” с концерт и литературно четене на творци от побратимените с Плевен градове.

На следващия ден  в ХГ „Дарение Светлин Русев“,  от 16. 00 часа ще бъде представена книгата „Предай на децата си“ на Ирина Сазонова (Русия).  На 1 юни участниците в международната писателска среща ще направят литературно четене в ДФСГ „Интелект”, а от 16 часа в  ХГ „Дарение Св. Русев” е представянето на плевенски автори в превод на други езици от гостуващите държави. Музикален поздрав ще поднесат ученици от НУИ „Панайот Пипков” – Плевен.

На 2 юни, от 11 часа в РБ „Хр. Смирненски“ ще започне дискусия на тема: „Православието и диалогът му с другите религии в националните литератури”.

Международната литературна среща „Побратимени светове” ще бъде закрита от 16 часа в ХГ „Дарение Светлин  Русев“ с литературно четене на плевенски автори и гости от чужбина. По традиция при закриването на форума ще бъдат връчени грамоти и дипломи на участниците.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...