Начало / Култура / Покана за театър с децата в събота

Покана за театър с децата в събота

Тази събота, 8 април, ДКТ „Иван Радоев” кани на театър малки и големи зрители. От 19 часа ще бъде представен спектакъла „Да убиеш великан” на Александър Урумов, автор на романа-бестселър „Али Безсмъртния”.

Историята е задъхваща от смях, заредена със закачлива ирония и неизбежно вглеждане в себе си. Сред въпросите са вечните теми – за бариерите, които самите ние си поставяме; за страховете, съществуващи само в умовете ни; за вярата, чрез която побеждаваме; за ключовите мигове в живота ни, които ни издигат на нови нива.

За успехът на представлението допринася вдъхновената игра на талантливите млади актьори Валери Георгиев и Любомир Кръстев, легендарният глас на Васил Михайлов в ролята на Голиат, както и музикалните картини на композиторите Мишо Шишков и Мишо Шишков-син.

Александър Урумов – автор и драматург, номиниран за Аскеер за драматургия и за „Нова българска драма“. 2 пъти номиниран за наградата „Иван Радоев“ на Плевенския театър. Негови пиеси са играни в България, Германия, Франция, Австрия, Люксембург, Русия, Македония, и др.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...