Начало / Последни новини / Борците на Изобор над всички в Сърбия

Борците на Изобор над всички в Сърбия

Пореден триумф за борците на плевенския клуб Изобор. Той стана факт в Сърбия където се проведе международен турнир в класическия стил за кадети. В него участваха състезатели от България, Босна и Херцеговина, Гърция, Македония, Молдова, Румъния, Словения, Хърватия и домакините. Страната ни бе представена от 20 борци – национален отбор и формацията на Левски /София/. Над всички бяха тримата възпитаници на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки от плевенския тим. Цветан Сирашки и Иво Илиев спечелиха златни медали, а Николай Дзезов – бронзов. В категорията до 54 кг Цветан надви и петимата си противника. Полуфиналът бе между съотборници и Николай го загуби. В битката за първото място Сирашки се справи с хърватин.

Иво пък доминира при 58-килограмовите с пет победи. Най-голяма съпротива оказа бореца от Гърция, но плевенчанина го преодоля на полуфинала. После надви с технически туш представител на домакините.

Дзезов записа четири поредни победи преди да отстъпи на полуфинала на Цветан. След това спечели схватката за третото място. По един златен медал завоюваха състезатели от Тетевен и Ботев /Враца/. Така България завърши на първото място в крайното комплексно класиране с общо четири първи места. По две категории спечелиха борците на Молдова и Румъния, а по една Сърбия и Хърватия.

„Организацията на турнира бе на високо ниво. Полезно участие за нашите състезатели, тъй като е равностойно на едномесечни тренировки. В Сърбия изпълнихме само етап от подготовката ни за европейското и световно първенство. Предстоят още три международни състезания – в Иран, Турция и Румъния. След тях е националното първенство в Плевен през месец юни“, коментира Петър Антов.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...